Voetbalclubs Londen Championship

Voetbalclubs Londen Championship

De Championship is het tweede Engels profniveau en mag je qua sterkte niet onderschatten. Veel ploegen die in de Championship spelen hebben een verleden in de Premier League en zouden in de Nederlandse competitie om de bovenste plekken mee strijden. Denk bijvoorbeeld eens aan ploegen als Blackburn Rovers, Middlesbrough of Burnley (kampioen 2015-2016).Sky_Bet_Championship

Welke teams uit Londen spelen in de Championship

Van alle 24 teams die in de Championship spelen komen er 4 uit Londen. Dat zijn:

  • Brentford
  • Charlton Athletic
  • Fulham
  • Queens Park Rangers (QPR)

Wedstrijden Londense clubs Championship

Is het voor jou niet mogelijk om een kaartje voor een Londense club in de Premier League te kopen, kijk dan eens naar een ticket voor een Championship wedstrijd. Het niveau van de Championship is zeer hoog en je zult er over het algemeen volle stadions treffen met meer supporters dan menig Eredivisie club kwijt kan. Zo kunnen Fulham en Charlton meer dan 25.000 supporters kwijt en kan je op wedstrijddagen in het stadion van Leeds zelfs meer dan 37.000 supporters vinden.

 

Kosten kaartjes wedstrijd team uit Londen in de Championship?

Op deze site vind je informatie, tickets en shirts van de Londense Premier League clubs, maar ook van professionele teams uit lagere, maar zeker ook sterke competities. Veel spelers van Nederlandse (sub)toppers maken regelmatig de overstap naar de Engelse Championship, omdat deze competitie sterker is dan de Eredivisie.

Een ticket voor een wedstrijd in de Championship is een stuk goedkoper dan een kaartje voor een Premier League duel. Zo kan je voor ongeveer 25 Pond al een wedstrijd van Fulham bezoeken, kost het bij Charlton volgend seizoen ongeveer 13 Pond (maar zij spelen dan wel League One) en betaal je bij Brentford ongeveer 15 Pond.

Resultaten voetbalclubs Londen Championship

Van alle clubs uit Londen die in de Championship spelen, presteerde Brentford in het seizoen 2015-2016 het beste. Zij eindigden op een verdienstelijke 9e positie. Zeer netjes voor een van de kleinere clubs in de Championship. QPR sloot het seizoen af met een 12e plek, terwijl Fulham zich ternauwernood handhaafde. Voor Charlton Athletic, in 2007 gedegradeerd uit de Premier League, viel het doek. Zij moeten volgend jaar in de League One uitkomen.

Brentford

Latest football scores live. Includes soccer fixtures, table & results.